Aktualno


 Spremljajte nas na FB

  Teme

Rjavi medved v Sloveniji

Vrsta Rjavi medved je zaradi svoje ogroženosti zavarovana tako s slovenskimi predpisi, npr. Uredbo o zavarovanih prosto živečih živalskih vrstah kot tudi mednarodnimi pravnimi akti. Ne glede na to pa v Sloveniji država vsako leto odredi odstrel večjega števila medvedov.
Več o tem

Zopet protestni shod

Zaradi mučenja oz. nepravilnega in neetičnega ravnanja z medvedjimi mladiči, ki se je zgodil v nedavni akciji lova na medvedko v bližini vasi Cajnarje vabimo na mirni protestni shod, ki bo v petek, dne 23.3.2007, ob 16.30 na Dvornem trgu v Ljubljani. Geslo shoda je: Za medvede obstajajo tudi druge rešitve!
Več o tem

Protest zoper odstrel medvedov tudi v Avstraliji

Zoper planirani odstrel medvedov v letu 2007 v Sloveniji so protestirali tudi v glavnem mestu Avstralije Canberri, kjer so istočasno zbirali še podpise zoper poboj medvedov.
Več o tem

Protestni shod ob planiranem odstrelu medvedov

Društvo za osvoboditev živali in njihove pravice je v soboto, 10. marca 2007 priredilo mednarodni protestni shod proti pokolu stotih medvedov, ki jih je letos obsodil na smrt minister za okolje in prostor Janez Podobnik. Demonstracije so s svojo prisotnostjo podprli tudi člani hrvaškega društva Glas životinja in predstavniki italijanskega društva LAV – Lega Anti Vivisezione, ki so tudi izročili protestno pismo predstavniku ministrstva za okolje in prostor. Miroljubni shod je bil zelo odmeven, saj je o dogodku poročalo kar deset medijev.
Več o tem

Mučenje medvedjih mladičev?

V sredo se je končala akcija iskanja medvedke, ki naj bi v okolici vasi Cajnarje napadla domačina. Medvedka je nato zbežala, v brlogu pa sta ostala njena mladiča, stara nekaj tednov. Medvedka se je sicer poskušala vrniti k njima, vendar so jo pregnali lovci. Ob vsem tem se je vprašati, ali je bilo ravnanje predstavnikov države oz. lovcev pravilno.
Ob tiskovnem sporočilu si lahko preberete tudi izjavo domačinke iz vasi Dobec v zvezi s pogromom na medvedjo družino.

Več o tem

Tiskovna konferenca v zvezi z nameravanim pobojem medvedov

Društvo je v torek, dne 6.2.2007, ob 12.00 uri v prostorih STIC, Krekov trg 10, Ljubljana organiziralo tiskovno konferenco v zvezi s nameravanim pobojem medvedov v letu 2007.
Več o tem

Protestno pismo ministru Podobniku

Ministru Podobniku smo poslali protestno pismo v zvezi z nameravanim pobojem 106 medvedov v letu 2007.
Več o tem

Protestirajte proti odrejenemu pomoru medvedov

Država namerava v letu 2008 s pomočjo lovcev pomoriti 75 medvedov. Ker to ni potrebno, je neetično in nezakonito, predlagamo, da protestirate proti temu poboju nedolžnih bitij. Predlagamo, da pišete politikom protestna pisma. Več kot bo protestov, bolje bo. Javnost ima veliko moč.
Več o tem

Zopet pomor medvedov?

Minister za okolje in prostor predvideva za leto 2007 odstrel 106 rjavih medvedov - to je namreč zapisal v osnutek Pravilnika o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o odvzemu osebkov vrste rjavega medveda (Ursus arctos) iz narave. Čeprav je rjavi medved ogrožena živalska vrsta, bodo medvedi očitno padali kot po tekočem traku. Matere, očetje, mladiči – država ne pozna milosti. Že v letu 2006 so lovci pomorili 94 medvedov, še večji pokol pa bo očitno letos. Pomoru nasprotujemo in bomo protestirali pri ministru.
Več o tem

Slovenia is about to kill around 100 of its brown bears

Slovenia is about to kill around 100 of its brown bears
Več o tem

Zahteva za pomoč nadškofu Uranu ob poboju medvedov

Zahteva za pomoč nadškofu Uranu
Več o tem

V Sloveniji bodo pobili 100 rjavih medvedov

Minister za okolje in prostor je izdal pravilnik, s katerim je v letu 2006 odredil poboj 100 rjavih medvedov. Minister je svojo odločitev o pomoru živih bitij utemeljil s tem, da je medvedov v Sloveniji preveč in je zato potrebno uravnovesiti velikost populacije medveda z okoljem.
Več o tem

Protestno pismo ob poboju medvedov

Protestno pismo ob poboju medvedov
Več o tem

Država zopet pripravlja pomor medvedov

Ministrstvo za okolje in prostor pripravlja spremembe pravilnika o odvzemu rjavega medveda iz narave, po katerem bi v letu 2006 pobili okoli 80 medvedov in to zaradi uravnavanja velikosti populacije z okoljem.
Več o tem

Sporočilo za javnost v zvezi z nameravanim pobojem medvedov, risov in volkov

Društvo za osvoboditev živali in njihove pravice je dne 29. februarja 2004 poslalo medijem v Sloveniji sporočilo za javnost v zvezi z nameravanim pobojem medvedov, risov in volkov
Več o tem

Protestno pismo zoper Pravilnik o odvzemu velikih zveri iz narave za leto 2004

Društvo za osvoboditev živali in njihove pravice je dne 28 marec 2004 poslalo Ministru za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano protestno pismo zoper Pravilnik o odvzemu velikih zveri iz narave za leto 2004 in predlog za razveljavitev omenjenega pravilnika.
Več o tem

Pobuda po odpravi odločbe o izjemnem odvzemu rjavih medvedov iz narave

Društvo za osvoboditev živali in njihove pravice je dne 15. septembra 2003 poslalo vladi RS pobudo po odpravi odločbe o izjemnem odvzemu rjavih medvedov iz narave.
Več o tem

Prijava suma o kršenju pravilnika o odstrelu rjavega medveda

Društvo za osvoboditev živali in njihove pravice je dne 19. decembra 2005 na Ministrstvo za javno upravo poslalo prijavo suma o kršenju pravilnika o odstrelu rjavega medveda.
Več o tem

Pritožba zoper odločbo za odstrel mladiča rjavega medveda

Društva za osvoboditev živali in njihove pravice je dne 16. novembra 2005 na Agencijo Republike Slovenije za okolje vložilo pritožba zoper odločbo za odstrel mladiča rjavega medveda.
Več o tem

Pritožba zoper odločbo za odstrel rjavega medveda

Društva za osvoboditev živali in njihove pravice je dne 14. novembra 2005 na Agencijo Republike Slovenije za okolje vložilo pritožba zoper odločbo za odstrel rjavega medveda.
Več o tem

Obvestilo o neurejenosti razmer na področju varstva narave in sumu nezakonitosti - Odstrel medvedov

Društvo za osvoboditev živali in njihove pravice je poslalo obvestilo o neurejenosti razmer na področju varstva narave in sumu nezakonitosti, ki se dogajajo na tem področju, predvsem odstrel medvedov.
Več o tem

Pobuda za oceno ustavnosti in zakonitosti pravnilnika, s katerim je določen odvzem rjavih medvedov, risov in volkov


Več o tem

Poziv za posredujete informacije o izvrševanju varstva in sožitja rjavega medveda s človekom

Poziv za posredujete informacije o izvrševanju varstva in sožitja rjavega medveda s človekom je varuh pravic živali poslal vladi RS dne 29. aprila 2005
Več o tem

Pobuda proti poboju velikih zveri

Društva za osvoboditev živali in njihove pravice je dne 31. maja 2005 poslalo vladi RS pobudo proti poboju velikih zveri.
Več o tem
S tem ne izgubite ničesar, saj sicer ta denar ostane državi
Prispevajte sredstva in pomagajte živalim
Včlanite se v društvo in pomagajte živalim
Naročite se na brezplačne
e-novice društva!

Odjava