Aktualno


 Spremljajte nas na FB

  Društvo za osvoboditev živali in njihove pravice

Dan odprtih vrat na kmetiji Za Naravo z mednarodnim srečanjem in aktivnostmi za živali in naravo

Kot vsako prvo soboto v mesecu, smo tudi 6. oktobra bili prisotni na kmetiji Za Naravo na Ostrožnem pri Ponikvi s stojnico in našim info-materialom. Dan odprtih vrat je tokrat spremljalo mednarodno srečanje, predvsem mladih iz Slovenije in Hrvaške, nekateri tudi predstavniki hrvaških društev za živali, kot sta Oslobođenje životinja in Glas životinja.

Kmalu po jutranji usmeritvi ter predstavitvi dnevnih aktivnosti za živali in naravo smo se odpravili v bližnji gozd, kjer smo čistili ptičje valilnice in hranilnice ter jih polnili s semeni. Z gozdnih tal smo pobirali odpadle veje in popravili oz. dogradili igluje – zatočišča za gozdne živali in jim tako pomagali, da bodo lahko lažje preživele težje vremenske pogoje in prihajajočo zimo, ko bodo dobile še seno in koruzo, pridelano na kmetiji. Potrebno se je zavedati, da so živali zaradi pozidave površin, industrializacije in intenzivnega poljedelstva izgubile velik del svojega življenjskega prostora in hrane, zaradi lova pa so skozi v pregonu. Popoldan je pripadal še eni aktivnosti za rastline. Z motikami smo se odpravili v mlad sadovnjak, kjer smo prerahljali 30-centimetrski travnati pas tal okoli stebla, da bi korenine prej dosegel kisik in da bi mlada drevesa lažje zadihala. Sledila je delavnica izdelovanja enostavnih ročnih izdelkov iz semen, oreščkov in sadja za ptice in druge živali, ki smo jih po čiščenju še zadnje ptičje hranilnice nanj tudi obesili. Naredili smo zalogo za obešanje čez zimo. Druženje smo sklenili z izmenjavo vtisov in mnenj o minulem dnevu, pogovarjali smo se o raznih aktivnostih in dogajanjih za naravo in živali, ki potekajo v posameznih deželah. Udeleženci so poročali, da so preživeli lep sončen dan, s polno mero novih izkušenj in doživetij, bili so veseli, da so obiskali kmetijo, videli tamkajšnji način pridelovanja hrane z biotopi in da so lahko pomagali živalim in drugim bitjem narave. Hvala kmetiji Za naravo za pomoč pri izvedbi dogodka.

Člani obeh društev smo skupaj posneli tudi kratek promocijski video z vabilom na prvi mednarodni shod za prepoved lova, ki se bo zgodil 27. oktobra 2018 ob 11. uri na trgu Josipa Jurja S. v Zagrebu, kjer bomo prisotni tudi člani Društva za osvoboditev živali in njihove pravice in vabljeni tudi vsi vi, da se pridružite. Hvala kmetiji Za naravo za pomoč pri soorganizaciji dogodka.


Slike z dogodka
S tem ne izgubite ničesar, saj sicer ta denar ostane državi
Prispevajte sredstva in pomagajte živalim
Včlanite se v društvo in pomagajte živalim
Naročite se na brezplačne
e-novice društva!

Odjava