Aktualno


 Spremljajte nas na FB

  Društvo za osvoboditev živali in njihove pravice

Peticija za preprečitev ekocida v središču Evrope, peticija proti interesu kapitala

Zadnjih nekaj let se je na edinstvenem področju povezanih biotopov, mnogim znano pod imenom Dežela miru, naselilo veliko ogroženih ptic, netopirjev in drugih živali, ker tukaj najdejo bivališče, hrano in mir pred ljudmi. Skrbnikom je uspelo urediti, da se lov v Deželi miru ne izvaja. Čeprav mnogi strokovnjaki, predvsem za ptice, pravijo, da je to enkratno področje potrebno zaščititi, pa Deželni svet Würzburga brezobzirno, brez udeležbe sosedov, dovoli gradnjo 185 m visoke vetrne elektrarne samo 50 m od meje zemljišča Mednarodnega Gabrielinega sklada - Dežele miru.

Če bo vetrna elektrarna začela obratovati, bo s tem povezano neodgovorno ubijanje dragocenih in zaščitenih vrst, kajti mnogo ptic in netopirjev bo zaradi ogromnih vetrnic ubitih, poškodovanih ali pregnanih z njihovega življenjskega prostora.
Prosimo vas, da z vašim podpisom podprete pritožbo Mednarodnega Gabrielinega sklada proti gradnji vetrne elektrarne z zelo dvomljivim dovoljenjem s strani Deželnega sveta v Würzburgu, ki temelji na spornem izvedenskem mnenju.

Za vašo podporo se vam že vnaprej zahvaljujemo.

Link kjer lahko podpišete:

http://www.gabriele-stiftung.org/aktion

S tem ne izgubite ničesar, saj sicer ta denar ostane državi
Prispevajte sredstva in pomagajte živalim
Včlanite se v društvo in pomagajte živalim
Naročite se na brezplačne
e-novice društva!

Odjava