Aktualno


 Spremljajte nas na FB

  Društvo za osvoboditev živali in njihove pravice

Nagovor varuhinje pravic živali ob svetovnem dnevu živali

4. oktober je dan živali – dan namenjen živim bitjem, s katerimi si človek deli planet, a jih vseeno prevečkrat obravnava kot podrejena, manjvredna in brezpravna. S tem opravičuje tako rutinska opravila kot hudo invazivne posege v naravo.

Najsi bo to uporaba kozmetičnih izdelkov testiranih na živalih, uživanje mesa intenzivne reje, cirkusi, lov, mučenje hišnih živali itd. - vsem so skupne bolečine in vseprevečkrat celo smrt živali.

Kljub poraščanju ozaveščenosti med ljudmi, nas družbeni “napredek” prehiteva z vedno bolj invazivnimi posegi v naravo, ki si delijo skupni cilj - zasledovanje dobička. Pri tem sredstva niso pomembna - revščina ljudi, trpljenje živali in uničevanje narave so le kolateralna škoda, ki je državi, korporacijam in posameznikom nepomembna. Do spoznanja, da so posledice katastrofalne in težko popravljive žal še niso prišli.

Naš odziv mora biti zato še toliko bolj oster, kritičen in hiter.

V Društvu za osvoboditev živali in njihove pravice si vsakodnevno goreče prizadevamo izboljšati zaskrbljujoče slab položaj živali. Aktivnost civilne družbe je še posebej pomembna tam, kjer je država zatajila in področje zaščite živali je pravzaprav šolski primer.

Pomembno pa se je zavedati, da se zares vse začne in konča pri posamezniku. Pri Vas. Vzemite si čas za razmislek o svojih dejanjih in si vsakodnevno prizadevajte postati boljši človek. Notranje lep človek tudi navzen deluje le dobro. Preko odnosa do narave in živali izražamo svojo notranjost, zadovoljstvo in pomirjenost s seboj in svetom. Kdor je danes sposoben okrutno umoriti žival je le še korak oddaljen od umora človeka. Vsako življenje, tako človeško kot živalsko, je namreč sveto in na lestvici vrednot in pravic rangira najvišje, torej bi moralo biti posledično neodtuljivo.

Zavedajmo se že enkrat, da smo ljudje le ena izmed več vrst prebivalcev našega planeta in ne superiorna bitja in se začnimo temu primerno obnašati!

Pokažimo svojo veličino preko našega odnosa do živali!
S tem ne izgubite ničesar, saj sicer ta denar ostane državi
Prispevajte sredstva in pomagajte živalim
Včlanite se v društvo in pomagajte živalim
Naročite se na brezplačne
e-novice društva!

Odjava