Aktualno


 Spremljajte nas na FB

  Društvo za osvoboditev živali in njihove pravice

Izšla je knjiga Vegetarijansko jejmo, se mesu odpovejmo

Društvo za osvoboditev živali in njihove pravice je od založbe Verlag DAS WORT GmbH prevedlo zelo praktično in poučno nemško knjigo Vegetarijansko jejmo , se mesu odpovejmo, katere avtorji so nemški zdravniki vegetarijanci, doktorji medicine Hans Günter Kugler, Arno Schneider, Annemarie Groß, Carsten Wirr.

Uživanje mesa in rib odklanjajo v prvi vrsti iz etičnih razlogov. Kot zdravniki se že zelo dolgo intenzivno ukvarjajo z zdravo prehrano in so si enotni v oceni, da je napačno prehranjevanje pomemben vzrok mnogih bolezni. Njihove številne izkušnje in globoka spoznanja so privedla do neovrgljivega zaključka, da vegetarijanska prehrana tudi z medicinskega gledišča predstavlja najboljšo splošno prehranjevalno obliko in da je prehrana, ki vključuje meso in ribe, z znanstvenega stališča ne le popolnoma nepotrebna, temveč, nasprotno, odločilen bolezenski dejavnik današnje družbe.

V knjigi navedena dejstva lahko ljudem, ki želijo postati vegetarijanci, pojasnijo, kako lahko kot vegetarijanci dobro in zdravo živijo. Prinaša tudi argumente proti prepričanju tistih, ki se nepopravljivo držijo zastarelih predstav, da je uživanje mesa in rib za naše zdravje nujno potrebno. Pokaže, da je vegetarijansko prehranjevanje najboljši življenjski način sploh ter da ima uživanje mesa veliko negativnih posledic. Lahko slabo vpliva na naše zdravje, povzroča uničevanje okolja, svetovno lakoto, okrutnosti do človeka in živali ...
Izvajanja v tej knjigi, ki določena dejstva osvetljujejo z različnih zornih kotov, slonijo na najnovejših znanstvenih spoznanjih. Kdor želi, lahko v njih najde zelo raznolike in praktično uporabne napotke, lahko pa se iz navedenih virov še natančneje pouči.

Nekaj naslovov iz vsebine: Vegetarijanska prehrana v različnih življenjskih obdobjih, Prehranjevanje v nosečnosti in času dojenja, Prehrana v otroštvu in mladih letih, Vegetarijanska prehrana starejših ljudi, Nekaj živil in njihove prednosti za zdravje, Človek oboleva zaradi uživanja mesa: bolezni srca in ožilja, sladkorna bolezen, bolezni gibalnega aparata, demenca, tumorji, debelost..., Kriteriji za živila, ki ohranjajo zdravje, z zdravniškega zornega kota.

Cena knjige Vegetarijansko jejmo , se mesu odpovejmo je 10 evrov (poštnina ni všteta).
Naročila sprejemamo na info@osvoboditev-zivali.org
Knjigo je možno kupiti v trgovini K Naravi, Celovška 87, Ljubljana, tel. 031 681 426 in na vseh prireditvah, ki jih društvo organizira ali se jih udeležuje.

Knjigo je možno naročiti tudi na tel. 041 546 672 (Jožica)

S tem ne izgubite ničesar, saj sicer ta denar ostane državi
Prispevajte sredstva in pomagajte živalim
Včlanite se v društvo in pomagajte živalim
Naročite se na brezplačne
e-novice društva!

Odjava