Aktualno


 Spremljajte nas na FB

  Društvo za osvoboditev živali in njihove pravice

Zelo uspešen vegetarijanski vikend na Primorskem

Na Primorskem sta drugi oktobrski vikend potekala dva pomembna dogodka za naravo, živali in ljudi, v soboto vegetarijanski piknik v Novi gorici in v nedeljo pa v Kopru.

Številni Novogoričani so lahko uživali v izjemni promociji vegetarijanstva oz. veganstva, zaščite živali, miroljubnega kmetijstva, pestrega zabavnega programa na odru, ter na predavanju dr. Petre Mihelak, ki je mnoge navdušila.
Res izvrstna in bogata kulinarična ponudba brez mesa je marsikoga tako navdušila, da je bilo slišati od nekaterih, kako ob takšni okusni in polnovredni hrani ni noben problem zdržati kakšen dan ali celo več brez mesa.
Bilo je slišati tudi obiskovalce iz sosednje Italije. Res je bil užitek sprehoditi se po stojnicah, med katerimi je bila ena celo iz Italijanske Gorice. Torej mednarodna udeležba. In že so padle ideje o vsakoletnem podobnem ali še večjem mednarodnem pikniku v Novi Gorici.

Torej z veseljem lahko rečemo, še ena dobra akcija Društva za osvoboditev živali in njihove pravice in prijetno druženje z obiskovalci. Še posebej smo ob druženju uživali vsi tisti, ki smo pomagali na prireditvi, kajti nekateri se nismo videli že kar nekaj časa. Hvala vsem za kakršnokoli pomoč, še posebej pa skupini iz Nove Gorice, ki se je resnično potrudila.

Zanimivo je bilo tudi opazovati mizico, na kateri se je predstavil pisani medijski sponzor 7 dni za akcijo društva brezmesni dan v tednu. Namreč v zadnjih dveh številkah je revija 7dni poročala o tej akciji. Že po nekaj urah so pošli vsi pripravljeni brezplačni izvodi. Utrinke iz piknika je posnela TV Vitel, ki je prav tako medijski sponzor za brezmesni dan v tednu. Dogajanje na pikniku so posneli in zapisali še nekateri drugi mediji.

V nedeljo je vegetarijanski piknik v Kopru organizator KŠOK. Prekrasen sončen dan in prav tako veliko obiskovalcev, ki so z velikim veseljem pokušali vegetarijasko in vegansko hrano, ki so jo pripravljali koprski študentje.
Društvo je imelo stojnico z informativnim materialom. Največ zanimanja so pokazali malo starejši otroci (v spremstvu staršev) za revijo Osvoboditev živali in komentirali, da bodo tudi oni postali vegatarijanci in tako stopili na stran živali. Nekateri pa so stojnico ogledovali bolj od daleč ali so z zadržkom pristopili. V imenu živali, velika hvala študentom v Kopru za prav tako odlično opravljeno zelo pomembni delo in našim članicam, ki so pripravile stojnico.


S tem ne izgubite ničesar, saj sicer ta denar ostane državi
Prispevajte sredstva in pomagajte živalim
Včlanite se v društvo in pomagajte živalim
Naročite se na brezplačne
e-novice društva!

Odjava